()

جک بالابر دو ستون خودرو

جک بالابر دو ستون خودرو جکی است که خودرو را توسط چهار بازویی که به دو ستون متصل است و زیر شاسی خودرو قرار میگیرد بالا میبرد و این جک دارای قفل کن اتوماتیک جهت ایمنی است . جک دو ستون پر مصرف ترین و شناخته شده ترین جک در بین جک های بالابر خودرو میباشد زیرا نسبت به سایر جک های بالابر خودرو ارزان تر و کم جا تر میباشد و اپراتور فضای حرکتی بیشتری در زیر خودرو دارد و همچنین نصب جک دو ستون آسان تر از دیگر نمونه های جک بالابر می باشد. جک دو ستون با نام های بالابر دو ستون، جک دو پایه، جک تعویض روغنی و … نام برده میشود.

از جک بالابر دو ستون اکثرا در تعویض روغنی ها استفاده میشود ولی در کلیه امور خودرو قبیل تعویض روغنی، تعمیرگاهی، جلوبندی سازی، اگزوز سازی و … استفاده میشود.

از مزیت های جک دو ستون میشود به ارزان تر بودن و کم کجا بودن و نصب راحت تر و سریع تر نسبت به سایر جک ها اشاره کرد.

انواع جک دو ستون:

جک دو ستون

جک دو ستون با پایه اچ

جک های دو ستون به دو مدل تک فاز و سه فاز از لحاظ مصرف برق و درتناژ مختلف (سه تن،چهار تن و …) تقسیم بندی میشود. در مدل ساده جک دوستون ابتدا باید دو صفحه ستون کار گذاشته شود در محل نصب جک سپس ستون های جک را روی دو صفحه کار گذاشته شود ولی در مدل جک دوستون با پایه اچ در کناره هر ستون دو بازوی تقریبا یک متر و … قرار دارد که توسط رول بوت آنها را به زمین فیکس کرده که جک را محکم در روی زمین نگه میدارد. مزیت جک دو ستون با پایه اچ در این است که دیگر نیاز به کندن زمین و بتن ریزی و جا گذاری صفحه ستون نمی باشد.

جک های دو ستون در بازار عملکرد های یکسانی دارند و تفاوت آنها در نوع استراکچر و تناژ آنها می باشد. حال به بررسی دو مدل جکی که استراکچر مختلف دارند می پردازیم:

جک بالابر دو ستون خودرو

جک دو ستون هیدرولیک:

این نوع جک توسط پمپ روغن هیدرولیک و کابل و زنجیر به بالا رفته و دارای قفل کن اتوماتیک و زائده های دنده ای شکل به فواصل معین(۴ سانتی متر) درون ستون برای بالا رفتن ایمنی است و به علت ارزان تر بودن از مدل ماردونی و ایمنی بالاتر نسبت به آن مدل و کار با برق تک فاز مورد توجه بیشتر مصرف کنندگان قرار گرفته است و تولید کنندگان نیز در سری جدید محصولاتشان از این مدل تولید میکنند.

جک دو ستون ماردونی:

این جک توسط یک ماردون که در مرکز هر کدام از دو ستون قرار گرفته خودرو را بالا میبرد و با برق سه فاز کار میکند که با توجه به بالا بودن هزینه نگهداری آن کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

جک دو ستون از نظر قفل کن به دو دسته قفل کن دستی و قفل کن برقی تقسیم میشود و در هر دو جک عملیات قفل شدن جک به صورت اتوماتیک وار (قفل شدن در دنده های موجود در ستون) انجام میشود. در جک دوستون با قفل کن دستی عملیات آزاد کردن جک در ارتفاع توسط اپراتور انجام میشود ولی در مدل جک دو ستون اتوماتیک به صورت اتوماتیک انجام میشود . با توجه به اینکه در مدل دستی آزاد کردن توسط اپراتور انجام میشود احتمال وقوع حادثه نزدیک صفر میشود و به علت ارزان تر بودن این نوع جک مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

مزایای استفاده از جک بالابر دو ستون خودرو:

  • بالاتر بودن فضای رکتی اپراتور در زیر خودرو نسبت به دیگر مدل های جک
  • قابل استفاده در کلیه امور خدماتی خودرو و عدم نیاز به چال سرویس
  • قابلیت استفاده و نصب در مکانهایی که طبقه زیرین دارد
  • بالابردن ایمن خودرو در حد ارتفاع دلخواه اپراتور

مراحل کار با جک بالابر دوستون خودرو:

ابتدا بازوهای جک را ۱۸۰ درجه باز کرده تا خودرو بین دو ستون جک قرار بگیرد حال بازوها را به زیر قسمت توقیت شده شاسی برده و با توجه به نوع خودرو بازوها را دقیقا زیر خودرو تنظیم میکنیم و دکمه بالا رونده جک را زده و تا ارتفاع دلخواه خودرو را بالا برده حال دکمه پایین آورنده جک را کمی فشار داده تا جک دقیقا روی قفل کن دنده ای داخل ستون قرار بگیرد سپس پس از انجام کار اپراتور در زیر خودرو برای پایین آوردن خودرو ابتدا خودرو را دو سانتی متر توسط زدن دکمه بالا برنده جک بالا برده سپس قفل کن های دستی را آزاد کرده و بعد با اهرم دستگاه جک و خودرو را پایین می آوریم.لازم به ذکر است در مدل اتوماتیک عملیات آزاد کردن جک اتوماتیک توسط دکمه Unlock انجام میشود.

لازم به ذکر است هنگام کار با دستگاه جک بالابر دو ستون خودرو به نکات زیر توجه فرمایید:

  • هیچگاه قبل از اطمینان از قفل شدن جک هنگام بالا بردن خودرو زیر خودرو نروید
  • پس از تنظیم بازوها زیر شاسی حتما قفل شوند
  • هنگام آزاد کردن قفل کن جک دو ستون ابتدا قفل اهرم ستون روبروی پاور پک آزاد شود سپس بعد از کنار رفتن از خودرو آن را به پایین بیاورید
  • حتما از ترانس محافظ برق جهت جلوگیری از آسیب نوسانات برق به دستگاه استفاده شود
  • مقدار روغن هیدرولیک جک حتما قبل از استفاده از جک چک شود و بعد از دو سال حتما تعویض گردد.
  • حتما با توجه به نوع خودرو بازوهای جک را تنظیم کنید تا از لنگر انداختن و افتادن خودرو جلوگیری شود ضمنا از کارهایی نظیر آویزان شدن از خودرو که باعث بهم خوردن تعادل خودرو میگردد اجتناب کنید.

آیا این پست برای شما مفید بود؟

امتیاز متوسط / 5. تعداد:

اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *