لاستیک درار چیست؟
دستگاه لاستیک درار یکی از مهمترین دستگاه ها مورد نیاز در تعمیرگاه ها ، آپاراتی ها ، لاستیک فروشی ها و تعویض روغنی ها می باشد زیرا انجام عملیات جدا کردن لاستیک از رینگ را بسیار آسان تر و سریع تر کرده و از اتلاف وقت جلوگیری کرده و از خط افتادن و شکستن رینگ و پارگی لاستیک ممانعت میکند و فعالیت بدنی اپراتور را بسیار کم میکند.
دستگاه لاستیک درآر به نام های تجاری مختلفی بنا به تلفظ در هر شهر به نام هایی از قبیل دستگاه لاستیک درآور(لاستیک دربیار)، دستگاه درار جا انداز لاستیک، دستگاه تیوبلس، تایر درآر،دستگاه لاستیک جازن، دستگاه لاستیک عوض کن، دستگاه دربیار جا انداز، چرخ درآر، دستگاه لق کن لاستیک، دستگاه لاستیک-درار 3 پدال، 4 پدال، 5 پدال و کمرشکن، لاستیک-درار تیوبلس ، لاستیک درآر کامیونی، لاستیک درآر رینگ 26، لاستیک_درار سنگین، لاستیک_درار لودری، لاستیک_درار فوق سنگین و … شناخته میشود.
از دستگاه لاستیک درآر در ابتدا برای جدا کردن یا بیرون آوردن لاستیک از رینگ برای تعویض یا آپارات و پنچرگیری لاستیک یا تیوپ و سپس برای جا انداختن لاستیک روی رینگ استفاده میشود.
دستگاه درار جا انداز(لاستیک درار) به طور کلی در بازار به مدل های سه پدال، چهار پدال، پنج پدال تقسیم بندی میشود که در این مقاله به بررسی لاستیک درآر سه پدال می پردازیم.
لاستیک_درار سه پدال ساده ترین نوع لاستیک-درار موجود در بازار است و آپشنی مانند شوک تیوبلس و کمرشکن را ندارد و تنها مدل آپشنال آن مدل هلپردار میباشد.
لاستیک درار سه پدال ساده :
لاستیک درار سه پدال از نظر اقتصادی بهترین گزینه خرید می باشد ( به علت ساده بودن ) تنها آپشنی که این نوع لاستیک درار دارا است اندازه سینی آن است که به طور معمول تا رینگ 22 است ولی در بازار مدل های با سینی 24 و 26 اینچ هم وجود دارد.
این دستگاه با برندهای مختلفی در ایران وجود دارد برند هایی از قبیل Corghi ، fasep و .. که ساخت کشور ایتالیا بوده و برندهایی مانند Atlas ، Puli ، Flying ، unite، Robotech و … که ساخت کشور چین بوده و برندهای ایرانی مختلف نظیر آریاصنعت
روش کار با دستگاه لاستیک درآر سه پدال به این گونه بوده که اپراتور پس از نصب دستگاه و چک کردن سلامت دستگاه ، لاستیک را ابتدا به کنار دستگاه جایی که لق کن قرار دارد قرار داده و سپس با مماس کردن لق کن و لبه رینگ و فشردن پدال سمت راست رینگ را از لاستیک جدا کرده(که در اصطلاح لق کردن میگویند).
سپس این فرآیند را دقیقا روبروی جایی که لاستیک را از رینگ جا کرده(180درجه چرخش لاستیک) انجام میدهیم .
حال لاستیک و رینگ را به روی سینی قرار دارد و توسط پدال وسط رینگ را توسط فک های روی سینی گرفته، سپس ناخنی روی اهرم را به پایین آورده و پس از مماس کردن روی رینگ آن را قفل کرده و توسط یک تایلیور و پدال سوم که برای چرخش سینی است لبه اصلی لاستیک را از رینگ خارج میکنیم .
سپس همین فرآیند را برای لبه دوم انجام میدهیم تا رینگ و لاستیک کامل از هم جدا بشوند. برای جا انداختن لاستیک روی رینگ ابتدا رینگ را توسط فک ها میگیریم سپس توسط ناخنی (اردکی) روی اهرم لبه پایینی لاستیک را به داخل رینگ جا انداخته سپس لبه بیرونی را روی رینگ جا میندازیم.
لاستیک درار سه پدال هلپردار :
این دستگاه همانند دیگر دستگاه های سه پدال عمل میکند و اهرم کمکی یا همان هلپ توسط یک شیر برقی وظیفه جابه جایی و تنظیم بازوی کمکی که در کنار دستگاه و ستون اصلی تعبیه شده است را داراست و کار درآوردن و جا زدن لاستیک را برای اپراتور بسیار آسان میکند.
به علت گران تر بودن مدل های لاستیک درارها و شرایظ حال حاضر اقتصادی کارشناسان شرکت آریاصنعت پیشنهاد میکنند در صورت عدم نیاز کار با آپشن هایی نظیر کمر شکن و … از این نوع استفاده کنید.