عمومی

دستگاه مولد نیتروژن چیست ؟

دستگاه تولید باد نیتروژن (مولد باد نیتروژن) دستگاهی است که هوا را گرفته و پس از تصفیه و جدا سازی نیتروژن هوا، نیتروژن با خلوص بالای 96 درصد را به داخل منبع یا تانک خود تزریق میکند . این دستگاه در اتو سرویس های خدمات لاستیک و تعویض روغنی ها کاربرد دارد و با توجه به مزایای تزریق باد نیتروژن به جای هوای معمولی به داخل لاستیک که در زیر گفته میشود از این دستگاه در خصوص خودرو های سواری و سنگین استفاده فراوانی میشود.دستگاه مولد باد نیتروژن در ایران به نام های دستگاه تولید باد نیتروژن، دستگاه نیتروژن ساز،دستگاه ژنتراتور نیتروژن،دستگاه تولید N2،باد نیتروژن و .... شناخته میشود .


مزایای استفاده از باد نیتروژن:


استفاده از باد نیتروژن باعث کاهش مصرف سوخت،ایمنی بیشتر،بهبود فرمان پذیری خودرو ،افزایش دوام لاستیک و چسبندگی بیشتر لاستیک به زمین و بهبود عملکرد سیستم جلوبندی و نرمی بیشتر لاستیک می گردد که در زیر دلیل این مزیت ها گفته میشود.
با توجه به اینکه تزریق باد معمولی که درون آن بیش از 21 درصد اکسیژن و رطوبت ایت این اکسیژن و رطوبت خود باعث افزایش خوردگی رینگ و لاستیک و کاهش طول عمر آن میشود و سنگین تر از باد نیتروژن است امروزه به دلیل سبکی و خلوص نیتروژن دستگاه مولد نیتروژن و برای جلوگیری از خوردگی لاستیک و رینگ از باد نیتروژن به جای باد معمولی در لاستیک ها استفاده میشود(که این مزیت باعث امنیت بالا و ثبات بیستر باد لاستیک می شود.)
و به علت بزرگتر بودن مولکول های نیتروژن نسبت به اکسیژن در رفت و اتلاف باد کمتری نسبت به باد معمولی داراست و باعث کاهش تغییرات حجمی به علت تغییر دمایی شویم و به علت بزرگ تر بودن گرمارا سریع تر از دست میدهد و هموار درصد ترکیدن لاستیک را کاهش میدهد.


نحوه عملکرد دستگاه مولد نیتروژن:


ابتدا دستگاه را به کمپرسور هوا متصل کرده(ورودی O2) و سپس به برق وصل میکنیم حال دستگاه را روشن کرده  پس ازمدتی نمایشگر 99 درصد را نشان میدهد که به منظوراین است دستگاه هوا را گرفته و نیتروژن آنرا توسط کاتالیزورها جدا کرده و به منبع تزریق میکند و 99 نشانگر خلوص نیتروژن تولیدی است که در این حالت نشانگر عقربه ای دستگاه برای خودرو های سواری 70 PSI و برای خودرو های سنگین 110 PSI را نشان میدهد و درصورت بیشتر شدن آن دستگاه تولید نیتروژن را قطع میکند . لازم به ذکر است حداقل باد ورودی برای خودرو های سواری 6 بار است و برای دستگاه مولد نیتروژن ماشین سنگین تا 12 بار میباشد.
سپس باید لاستیک را خالی از باد کرد که یا باید به روش سنتی با خارج کردن والف و فشردن لاستیک باد انرا خالی کرد یا از طریق دستگاه انجام داد که دو حالت دارد . اگر دستگاه دارای آپشن وکیوم دارد با وصل شلنگ به قسمت وکیوم دستگاه و سپس متصل کردن آن به لاستیک و زدن دکمه وکیوم لاستیک را خالی از باد کرده و اگر دستگاه این آپشن را نداشت با متصل کردن شلنگ دستگاه و زدن پدال دستگاه باد لاستیک را وکیوم میکنیم .(درصورت اتوماتیک بودن دستگاه با زدن دکمه Auto همزمان عملیات های وکیوم و باد زدن نستروژت انجام میشود).حال با اتصال شلنگ متصل به  N2 به لاستیک و زدن دکمه استارت تزریق نیتروژن انجام میشود و لاستیک با باد نیتروژن پر میشود.(که چند حالت دارد: اگر دستگاه اتوماتیک باشد در قسمت نمایشگر تنظیم باد دستگاه مولد نیتروژن اتوماتیک مقدار باد را تنظیم کرده و دکمه استارت را زده تا دستگاه به صورت اتوماتیک باد نیتروژن لاستیک را تنظیم کند،حال اگر دستگاه ساده باشد باید توسط شلنگ باد نیتروژن لاستیک را باد زد و سپس باد لاستیک را  با درجه باد کارگاهی تنظیم کنیم)


چند نکته در مورد دیگر دستگاه های مولد نیتروژن :


•    روش کار با دستگاه تولید نیتروژن ماشین سنگین نیز همینطور می باشد و تفاوتش در مقدار فشار بار باد ورودی و خروجی می باشد.
•    در برخی دستگاه ها دو باد خرودی نیتروژن وجود دارد که برای سهولت در کار است و برخی دستگاه ها دارای چهار وردوی و خروجی است که کار کردی یکسان دارد.
•    در برخی دستگاه های مولد نیتروژن ماشین سنگین کلیدی به نام Turbo وجود دارد که برای سرعت دادن به عملیات تزریق باد نیتروژن است.
•    در اکثر دستگاه های مولد باد نیتروژن ، یک خروجی به نام O2 وجود دارد که برای باد زدن معمولی لاستیک ها می باشد.
•    در برخی دستگاه ها خروجی به نام N2Pوجود دارد که برای باد زدن رینگ های اسپرت و ماشین های مسابقه می باشد که درصد خلوص باد نیتروژن را بالا می برد که کاربرد جدی ندارد.
•    کلیه دستگاه های موجود در بازار اصولا خروجی 96 الی 99 درصد نیتروژن را دارند و آپشن های دستگاه مربوط به اتوماتیک و وکیوم دار بودن دستگاه ها است.

 

اجزای تشکیل دهنده مولد باد نیتروژن:


    بدنه اصلی به همراه شلنگ باد
    فیلتر های تصفیه هوا
    مخزن نگهدارنده نیتروژن و مخزن باد
    خروجی های N2و O2 وورودی هوا
    برد هوشمند الکترونیکی
    صفحه نمایش دیجیتال 
    صفحه تنظیم باد دیجیتال دی برخی نمونه ها
    رطوبت گیر و واحد مراقبت
    درجه تنظیم باد اتوماتیک و قطع کن و کم کن باد(در مدل های دارای تنظیم باد اتوماتیک یا فول )
    سیستم مکش یا وکیوم در مدل وکیوم دار
    درجه نشانگر فشار نیتروژن و باد و سیستم توربو در برخی مدل ها

 

انواع دستگاه های مولد نیتروژن :


دستگاه های مولد باد نیتروژن به دسته مولد باد نیتروژن ماشین های سبک(سواری) و مولد باد نیتروژن ماشین های سنگین(کامیونی) تقسیم میشوند که در این دو دسته به مدل های اتوماتیک، فول اتوماتیک، ساده وکیوم دار و ساده و مدل توربو دار که مخصوص ماشین سنگین است تقسیم بندی میشوند.
 




جستجو تماس
چت ورود